top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıby Adem Çakır

Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?


Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?

Sakallarınız parlak, güçlü ve sağlıklı değil ya da olmama yolunda mı ilerliyor? Sakal bakımı ile ilgili mutlaka bilmeniz gerekenleri sizin için derledik.


Sakal Bakımı İle İgili Bilmeniz Gereken 5 Şey!

  • Seçtiğiniz sakal modelinin yüzünüze uyduğundan emin olun. Her model yüz hatlarınızı ortaya çıkarmayacaktır. Yüz şeklinize ve sakal yapınıza göre en uygun modeli seçerken, bıyık bölgesini de unutmayın ve sabırlı olun.

  • Sakallarınızı düzenli olarak yıkayın. Özellikle uzatma aşamasında cildinize masaj yaparak yıkamak, hem uzamasını hızlandırır hem de sakalların cildinizi tahriş etmesini önler. Depot No 501 Beard Shampoo Nemlendirici ve Temizleyici Sakal Şampuan gibi temizlik malzemeleri ile haftada birkaç kez yıkamanız, kaşıntı ya da sivilce riskini azaltır. Fazla yıkamak da ters etkiye neden olabilir.

  • Düzenli olarak yağlayıp masaj yapın. Genel kanının aksine, saç besleme yağları sakal bakım yapı etkisi göstermez. Sağlıklı sakallara kavuşmak için Depot No 502 Beard Mustache Butter Sakal ve Bıyık Yağı kullanabilirsiniz.

  • Sakallarınızı tarayın. Dışarı çıkmadan önce ya da şekillendirme dışında da sakallarınızın istediğiniz şekilde çıkması için onları düzenli taramanız gerekiyor. Proraso Sakal Fırçası ile sakal diplerine masaj yaparak daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

  • Vitaminsiz kalmayın. Sağlıklı olmanız sağlıklı sakallara sahip olacağınız anlamına gelmez. B5, B3 ve B9 vitaminlerini kullanarak, daha sağlıklı sakallara sahip olabilirsiniz.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page